Vilken helg!

Oj shit, Dillba levererade till MAX i helgen på terrängträningen! Det syns och märks på hela henne att detta är så kul! Hon gör allt utan problem, går i vattnet & hoppar allt som kommer i hennes väg!
Något stopp på ett hus idag, MEN jag förstår henne. Tycker själv det är lite äckligt att hoppa över ett hur, lite konstigt är det också, inte varje dag man hoppar över hus liksom :) Men även det gick. Även nått stopp på sista passet idag, men hon va så trött så förstår henne till 100 %, hon ställde som vanligt upp ändå och gjorde det bästa av allt & hoppade allt annat och även hindret hon stannade på. Så glad att vi åkte dig & älskar att träna för Uffe, han är grym!
Så nu ska Dillba ta det lugnt i två dagar, sen massa härliga kvällsuteritter. Inget krav, bara mysa :)
Bada och ha en rolig & bra sommar. Med nya härliga galopper på åsen och sena uteritter, bada och hoppa barbacka ute i skogen. Bara göra det Dillba tycker är roligast. Sen ska hon även få en vecka ledigt och bara äta massa gräs och njuta :)
 

Fredag

Gårdagens pass jag riktigt bra! Tog lite skutt på ca 40-50 cm, bara frö att rulla äver det och få en bra känsla. Och det flöt på riktigt bra :)
Dagens pass blev barbacka i lugn takt, bara för att känna igenom henne till imorgon då det är terräng. Ska bli riktigt kul! Och tror Dillba också kommer tycka det är riktigt kul när hon förstår vad det är hon ska få göra :D
En bild säger mer än tusen ord, sommaren 2013 var den bästa sommaren jag någonsin haft♥

Hemma

Kom hem för ungeför en halv timme sedan, om ens de. Fullt upp hela dagen, de e najs! Då har man alltid något att göra :) Dillba var riktigt duktig idag, red i ca 45 min. Mycket trav jobb & travbommar. Ett litet skutt också, mest bara för att hon ska hoppa utan att behöva tycka att det är jobbigt :) Får se vad vi hittar på imorgon, en uteritt kanske om vädret är fint. Blev ju bra väder nu på kvällen så hoppas att det håller i sig tills imorgon och även över helgen :)
Rött är ju också fint 

Onsdag

Tar ett litet hårdarepass idag på prinsessan, kollar med Tina om hon har tid att titta en sväng. Ikväll från 16.00 till 20.00 har vi i US en lekkväll med alla barn som sover över på Tuna på övernattningslägret. Så leka en massa + film mys med dom står på schemat! :)
 

Duktiga hästar idag

Idag red jag en sväng på Dillba, och tror hon tyckte det varr skönt att stå i tre dagar och få återhämta sig riktigt. Hon var stel, vilket jag redan var berädd på det.. Men fin ändå, gjorde mycket volt jobb idag, inget märkvärdigt men det är ändå bra!
Och Zack var super fin på hoppningen, 110 cm på oxer. Inte helt fel för en ridskolehäst, eller han är på utbildning för att bli en hel ridskolehäst. Tråkigt då han är såå fin och riktigt underbar att rida, gillar honom mycket! Jobba hela tiden under ridpasset och vara helt fokuserad till 1000% och känna att man har ett ånglok under sig som verkligen ger ALLT och gör allt för att det ska bli bra, även om han kan eller inte. Det är en underbar känsla, lite små förtjust i honom, jaa! Han är en underbar häst & hur mysig som helst i boxen om man är lugn och han får ta den tiden som behövs för ibland är allt jätte läskigt.. Synd att man inte har en egen gård, för han är fin ;)



Ingen ridning idag heller

Nix, blev ingen ridning för min del idag.. Dom som jobbar på Tuna har tydligen släpt ut Dillba i halgen utan täcke fast det regnade.. Så blöt & frusen häst tog jag in idag. Hostar försvinner ju verkligen när hon får gå ut i regnet.. SUCK, ibland blir man såå trött. Tar en ridsväng imorgon ist, förhoppningsvis har hon haft täcke på sig under dagen om det regnar. Blir bara att vara hemma ikväll, barnvakt till Manne & sommarjobb imorgon så de blir bara att vara hemma & mysa :)
 

Långhelg med Emil

Varit med Emil sen i torsdag och kändes inte kul o sova själv inatt.. Usch.. Har haft en riktigt mysig helg men Emil. Tävlingen gick ju skit, utesluten på 3dje hindret på torsdag & avgick från banan när Dillba stannande andra gången på första hindret.. Så vi tar de lugnt i veckan, terräng i helgen vilket hon ÄLSKAR sen flyttar hon på grönbete. Så blir lugnt efter det oxå :)
Lånar en annan häst på tisdag då det är hoppning, vill inte utsätta Dillba för något i veckan om det är så att hon har ont någon stans. Ska br Tina titta lite när jag rider något i veckan :)



Tävling

Idag är det tävling, laddat till 10000 och hoppas Dillba är det med.
I Tisdags när jag red Zach gick de riktigt bra, han måste bara lära sig att lyssna på ryttaren & ta det lugnare. Annars var det helt ok. Red ut en liten sväng på Dillba på kvällen, så himla skönt! Blåsrte lite men de var så mysigt & hon var lugn hela tiden, riktigt kul :)
Igår tog jag ett pass barbacka och bara kände igenom hennes gångarter tills idag, och hon var underbar!! Lugn och harmonisk hela tiden. Va så udnerbart at tfå känna den känslan, och den känslan har jag med mig även idag.
Vi får se hur det går idag, inga stora krav, kommer hon över försrta hindret så får det gå som det vill sen :)
 

Okej nu får jag skärpa mig

Under dessa typ två veckorna jag har varit borta har allt flytit på som vanligt, den ända skillanden nu är att jag inte går i skolan utan har sommarlov. Så skönt, även om sommar värmen inte riktigt kommit hit.
Var och tävlade igår, vilket inte gick bra.. Utesluten i båda klasserna, MEN det var som att rida på en lerbana för det regnade så mycket.. Så förstår att Dillba inte ville/vågade hoppa och stannade på hindren. Vi fick till några fina språng ändå och jag är nöjd. Hon var super fin på framridningen så jag vet att det var banans fel.. För var kanske 10 st felfria runder och då var vi mer än 70 st som tävlade.. Så ja, ganska glad att Dillba inte hoppade när hon kände att hon inte skulle få fäste, för asså hadevi gått omkull hade de kunnat gå illa & hon har kunna sträckt sig.. Så vi taggar om tills Tordag & Fredag då det är tävling på Mitt Hjärta :)
Idag började sommarjobbet och shit, vad tråkigt.. Fick skura utemöbler och sånt.. Vädret var iaf hyfsat, gick på nån promenad med några gamlingar (är ju på ett äldreboende). Dillba står idag, och jag lånar goa Zach imorgon på hoppningen & Dillba ska gå lite lätt dressyr imorgon :)
 

Förlåt för tystnaden

Okej, nästan en vecka sen jag bloggade sist. Men det har sina orsaker, mycket i plugget och sen gick även en nära vän till mig bort i lördas.. I en bilolycka, tänker inte gå in på det nå mer då jag inte vill/kan..
I Tisdags var jag iaf till Gävle sjukhus och kollade handleden och det var ett ledband som har varit av hela tiden, alltså sedan jag bröt den.. Det är de som krånglar, därför jag är uppsväld och därför jag har ont. Så blir en operation i Augusti-September någon gång då trodde doktorn. Så gips i 6 veckor & ta det försiktigt sen.. Så ingen ridning då, tur jag har Maria som är så snäll och lovat att hjälpa till, sen har jag kanske en tjej som ska hoppa Dillba & även ta med henne ut på uteritter :D Så de känns riktigt bra!
Idag red jag på banan med Dillba och jäklar vad duktig hon va! Riktigt fin, hoppade ett litet hinder på ca 60 cm och tränade galopp ombyten, svängar & lite annat som alltid är bra att träna på. Red på bett idag, vanligt 3 delat ägg bett. Värmde upp i dressyr & avslutade även med det och Dillba va riktigt fin! Nästan hela tiden, låte krångel i höger varv, men kan ju ej hjälpa henne lika mycket som jag vill eftersom det är handen jag brytit & även har problem med... Men det närmar sig + att jag har duktiga Maria till hjälp♥