Trött på vissa saker.

Ibland så vill jag bo själv, i en egen lägenhet så jag slapp se en viss person som jag inte tycker om eller som allmänt inte är snäll. Jag tycker verkligen inte om när man ger min hund ökennamn eller säger ''den där jävla hundfan''.
(Och de gäller alla, vem du än är så kallar du inte MIN hund för nå ökennamn för då ska du få höra på annat.)
Tror inte att du, som säger så skulle tycka att de va så kul om jag kallade dig för fula ökennamn som du inte vill höra eller ropa på dig och säga ''hörrö jävlamongofan''. Hur kul tror du att du skulle tycka det var?
Jag vet att du inte skulle tycka om de och bli riktigt sur och arg på mig, så varför säga det till ett djur som inte förstår vad du menar när du försöker säga åt den som tillexempel att hunden ska gå ut och lägga sig på plats.
Huuuur ska hon förstå de? Hon kan gissa sig till men vet aldrig säkert vart du menar.
Visst hunden ska ligga ute på plats när man äter, men ibland kommer hon in i köket medans vi åter o då kan man, med SNÄLLTON säga ''gå på plats'' så gör hon de, o hör inte hunden så knäpp med fingrarna så den uppfattar att du försöker få kontakt med den. Och inte skälla o kalla den för dumma saker för då förstår den verkligen inte!
Ibland blir jag SÅ OTROLIGT trött på DIG så jag säger saker som man egentligen inte ska säga. Men just nu är jag såå fullt alvarlig när jag säger att du är dum i huvve o att jag aldrig mer vill se dig. De är så jäkla synd att jag inte är äldre o får bo själv. För då skulle jag slippa dig o slippa lägga onödig energi på dig för att försvara min älskade lilla hund!
För hade jag varit äldre hade jag flyttat för länge sedan och ALDRIG mer pratat med dig.
Och för många är det bara en hund man pratar om, och dom förstår inte och blablabla.
Men en hund förstår sååå mycket mer än vad människor förstår. En hund kan läsa av ett kroppsspråk mycket bättre än vad människor gör! Så säg inte att hunden inte förstår, för den förstår visst!
Men för mig är hon något mer, hon har en egen personlighet. Som är extremt villjestark. Hon lyssnar inte helt 100% (men inte ens människor gör de!) OCH de beror även på att hon ska bli 6 år. Så hon är ingen ung fröken.
Och de är MIN egna prinsessa, det är MIN egna bäbis. De är MIN bästa kompis vi snackar om. Och man beskyddar alltid dom som ligger nära hjärtat på en och de gör den här hunden. För hon är en av dom jag inte klarar mig utan.
så innan du säger något, tänk efter en gång till för jag är inte rädd för att ge dig en käftsmäll eller säga vad jag tycker om dig. Hoppas du förstår de.
 
 

helgen

I fredas vet jag inte riktigt vad jag gjorde, låt typ henne o hade feber.. Vill inte bli sjuuk, palla de liksom..
Igår kom Robin till mig och sov även här, idag har jag typ vare på stallet hela dagen (Robin var oxå med då), vi i US hade en loppis idag o de gick väl bra.
Har nyss äta pizza med Frida & Gustav & Victor.
Ska snart på en prommis med Thindra, kul. Eller inte när man inte är helt 100% ok & inte när de är såå jäkla kallt.
(Min målning av Julia)
I fredags hade vi nog en av dom roligaste lektionerna, vi skullemåla av personen vi satt bredvidd, såklart skulle jag rita av Julia o hon ritade av mig. PLUS att vi skulle rita med fel hand!! Har ingen kontroll typ på min högra hand (är ju vänsterhänt egentligen..) 

Kortpass

Idag tog jag och Dillba ett kort men bra dressyr pass, igen. Asså de är verkligen kul att träna dressyr nu eftersom de går så bra! :)
Slutade 13:55 så jag och Julia gick till stallet då på engång, skönt att ha gång avstånd faktiskt!
Älskade lilla skruttmaja! Du är mitt allt♥

Duuktig heest

Igår var Dillba heelt underbar på hoppningen! Avslutade med en omhoppningsbana på ca 110 cm! Och OMG, hon var riktigt bra!! :D
Såå kul, bjudning hela tiden och hoppade alla hinder utan nå problem & utan nå konstigheter! Allt flöt bara på :)
Idag red jag i ca 30, blev ett kort dressyrpass bara för att känna igenom henne sen hoppningen igår. Och även idag var hon jätte fin! Helt fantastisk, så otroligt kul när allt bara flyter på :)
Nu ska jag snart sova för är verkligen dööö trött.. Ska äta något o fixa liiite till sen så äre sängen som gäller!
Saknar redan sommaren.

Nu får jag skärpa mig

Men usch, nu är det såhär länge sen jag skrev igen. Idag är det skola, som vanligt. Nu har lektionerna verkligen börjat.
Igår red jag i Fridas hoppgrupp bara för att egentligen, och det märks på Dillba att hon tycker de är super kul att rida i andra grupper för de kanske de är någon som hänger på och busar. Haha
I lördags jobbade jag henne från backen. Gick riktigt bra, vi började med buga. Och först var de lite konstigt med aa de ska gå de å! Tränade mer på lydnaden att hon ska svänga när jag vill och trycker henne åt det hållet. Slutade med att jag behövde visa handen så svängde hon!
Har även börjat träna med korta spön bara för att hon ska vänja sig till de, även de gick jätte bra!
Fortsatte även på hov upp & nu börjar de lika något, nu gör hon de nästan riktigt bra med båda benen!
Riktigt kul att se! Ska be mamma hänga med nån gång o filma :)
Kanske att mamma får prova & se om de funkar med att mamam gör. Nästa grej som jag har tänkt att Dillba ska lära sig på kommando är stegra. Men de tar vi nån annan gång sen ;)
De är dehär jag och Dillba har börjat med :)

Gårdagen

Igår red min otroligt duktiga kompis Mimmi Dillba, och shiit vad bra det gick! Såg lugnt och fint ut hela tiden :) Jätte roligt att se som ägare till en häst som ingen har velat sitta/ride på ens när hon kom. Och nu, ungefär ett år senare blev Mimmi nästan kär & helst när hon fick ta några skutt med Dillba :)
De som är de roligaste är att Mimmi red Dillba senast i vintras nån gång bara för att testa, och sen nu. Och Mimmi tyckte att de va en helt annan häst, nu gick de ju och få henne riktigt fin i form och att hon inte stressade upp sig i onödan som förut.. Och att hon även var så lugn att hoppa något språng på, att hon verkligen lyssna och gjorde det man ville som ryttare!
De är så kul för Mimmi vet verkligen hur hon va förut att rida, att hon var på tåna nästan hela tiden & kan säga som ägare o ride en sån häst varje dag så har jag faktiskt inte tänk på att hon har blivit så fin på den senaste tiden. Riktigt kul att någon kommer och säger att Dillba blivit riktigt fin och även se med egna ögon att de är sant! Att hon verkligen har taggat ner och att hon är luuugn! :) SÅÅ kul att för engångs skull få se när hon går riktigt bra med någon så man får se vad alla menar med att hon har blivit mycket finare och framför allt lugn.
Visst vet jag att hon är lugn men har inte tänk mig att hon har blivit såhär lugn som hon är :)
Riktigt härligt att veta att skulle de bli något så kan jag fråga Mimmi om hon kan rida, för jag vet att isf så blir Dillba bra behandlad och hon kommer tränas av en mycket duktig ryttare!! :)
 Coolingen

Idag

Har vi inte gjort något på skolan, har suttit och lyssnat på en gubbe som har pratat från ca 9:30 till 14:30.
Just nu sitter jag i sängen o inte gör ett skit, åker till stallet efter middagen och fixar allt, Dillba ska skrittas och travas i dressyr. Sen ska hovaran putsas upp och bli snygga! Eller aa hela hästen ska putsas :) 
 

Lever än

Jaapp lever än och idag avklarade vi andra dagen på gymnasium. Känns sköönt att faktiskt gå här nu, tycker synd om dom som börjar 8-9 och vet att aa men om nått år får jag börja i gymnasium.. Och de kan väl kännas fett jobbigt och dryyyyckt att behöva vänta.
Gjorde väl inte så mycket på skolan idag egentligen, någon tipsrunda med olika frågor som fanns på en stig, och den var 2 kilometer.. Så vi började dagen med ett pass i skogen o leta lappar.. När de var klart var de lunch, efter de var de mer olika grejor. Typ olika stationer där man skulle göra olika grejor. Ganska så kul faktiskt.
Och ikväll var det som vanligt hopplektion, gick super bra! Dillba skötte sig jätte bra och hoppade allt med en riiiiktigt fin bjudning!! Alltså så va Dillba som hon alltid är, pigg och glad :)
några bilder sen i vintras♥

Uppe..

Fast jag börjar kl 11:30 så är jag uppe nu.. Men ska hinna duscha, plocka fram kläder, sminka mig, äta något, gå med hunden på en prommenad. Haha ja fullrulle typ innan skolan. Första dagen i ettan och aa faktiskt liiite nervös, haha.
Men de går nog bra ändå, hoppas vi. Efter skolan blir det att hämta Manne på dagis och sen till stallet. Manfred har nu börjat ridit på måndagar vid 4 tiden så han är öööverlyckig kan man ju lätt säga! :)
Efter hans lektion och teorin är över är det jag som ska göra allt i stallet hos Dillba, blir ett litet dressyrpass imorgon. Bara för att de faktiskt går otroligt bra nu i även dressyren!! :D
Jätte roligt, så de får bli så imorgon.
Hörs nå mer :)
 ♥♥

Shit

Kan man tänka sig, liten blivit stor. Imorgon väntar gymnasiet. Bromangymnasiet, känns som man nyss började i 6an och man tyckte man var störst i världen. Men fatta hur liten man var egentligen.

Igår skötte Dillba sig otroligt bra, och aa har ju inte skrivit här på ett braa tag så kan ju tala om att jag och Dillba debutterade L:B igår! 20 fel (rivningar) men vem bryr sig? Inte jag iaf, man måste ju test & allt går inte från första början.
För man kan inte cykla riktigt bra från början när man är liten heller, de är ju någonting man blir bättre på. De e liksom samma sak som att hoppa en L:B bana som vi nu gjorde, man kan inte gå in med känslan ''idag ska vi vinna och de ska gå as bra, fast vi aldrig hoppat L:B förut''. De handlar om att träna sig upp i klasserna & att de inte alltid går bra de första som händer. Men när man har kämpat ett tag så kommer man se att det ger framsteg. Så de är bara att nöta på och träna o ha KUUUL på tävlingar! Tar man allt på blodit allvar ska man inte hålla på och tävla, om du frågar mig. :)
För då har man fattat fel, för en häst är ett levande djur med känslor och är inte du snäll mot hästen är hästen inte snäll mot dig som ryttare ;)
L:C 
L:B
 
 

Nytt

Idag fick plånboken komma fram och köpa lite saker till dillba, såå otroligt snygga framskydd som jag har letat HUR LÄNGE SOM HELST och äntligen hittat för en billig peng på hööks!! Perfa!
Ett nytt hoppspö fick även hänga med och lika så en grimma, dock är grimman köpt på Biltema ;)
Heeelt perfa

Dehär med tävlingar

Har 2 tävlingar bokade denna månad eventullt tre! Om pappa är snäll och sätter in pengar och skjutsar mig till Ljusdal.
I helgen blir de tävling i Delsbo, helgen efter de östanbräck och helgen efter de (men bara kanske) Ljusdal.
Sen är de ungefär 3 helger ledigt för Dillba och sen drar de igång igen på Delsbo 20 eller 21 september och sen en på Tuna den 28 september.
Efter de får prinsessan ta de lite lugnt, har inte kollat nå mer tävlingar efter de och vet inte om de blir så mycket mer efter de heller :)
Beboooo❤️